890 din za vaučer za popust na doček Nove godine u Sarajevu (2 noćenja + prevoz) za 109 evra!

14042 DIN
Ponuda je istekla

SARAJEVO…U jednom pogledu cela istorija i sve imperije koje su ovde bitisale,Srpska crkva na početku,  Osmanski bezistan na ćošku, zatim slede barok i impresionizam na carskim zgradama. Ulicu zatvara džamija a iznad nje na ulazu u sarajevsku kotlinu bela tabija, austrijska tvrdjava. U Sarajevu je sve uvezano i pomešano toliko da se nikada ne može i neće razmrsiti.

…Sve je počelo od jednog hana koji je sagradio Isa beg Isaković. Pored hana su nikli dućani a za njima novi pa se čaršija toliko proširila da je u njoj u 16.veku bilo preko 12 hiljada različitih zanatskih radnji. Trgovci, sarači, kovači, kazandžije, karavanseraji, bezistani, hanovi…Tu su i džamije i hamami, medresa, biblioteka, česme i šedrvani…. Zato su je Turci i nazvali “baš” ili glavna čaršija. Nekoliko puta je gorela u požarima a jednom su hteli i da je namenski  ruše.

 “Ovde se čovjeku čini da može dugo živjeti jer na hiljadu mjesta po Sarajevu teku česme”
Tako je čuveni pesnik pevao o Sarajevu a tako je i danas. Sebilj je mesto gde ima vode i gde sebiljdžija deli vodu žednima. Jer je najveći sevap umornog putnika napojiti. Sarajevski sebilj, jedini preostali u gradu postao je simbol grada i Baščaršije po kome se Sarajevo prepoznaje.

Istok je na istoku zapad je na zapadu.
Begova kula…Samo staneš tu na sred ulice i udješ sa zapada na istok. Prosto. I nju je sagradio Husrev beg. Kula ima 76 stepenika a sat sa pozlaćenim kazaljkama  pokazuje  vreme po lunarnom kalendaru. Ponoć u Sarajevu je tačno u momentu zalaska sunca! Kada u toku islamskog meseca posta ramazana  sat na kuli otkuca 24 časa počinje iftar. Posle prvog otkucaja pale se svetiljke na Begovoj džamiji a sa bele tabije puca top koji označi kraj posta.

To je samo delić priča o čudesnom gradu na Miljacki koji ćete čuti od naših vodiča.Probajte 10 u pola s lukom,zeljanicu, sirnicu, krompirušu i mesnicu začinjenu belim lukom i zalivenu jogurtom.Osetite miris jabuke i cimeta, kafe i nargila, doživite tu gužvu i komešanje, to šuškanje i cenkanje, zagledanje i odmeravanje. Zasladite se lokumom uz pravu turskukafu na Baščaršiji.

 

Program putovanja:

 

 

1.Dan: BEOGRAD-SARAJEVO

Polazak  iz Beograda u 23.45 h na parkingu kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

2.Dan: SARAJEVO (VRELO BOSNE FAKULTATIVNO)

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima i panoramsko-pešačko razgledanje grada uz pratnju LOKALNOG VODIČA: Baščaršija, mostovi na Miljacki,Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj,Crkva Svetog Ante, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak do Vrela Bosne.Smeštaj u hotel Saray 4*.Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Noćenje.

3.Dan: SARAJEVO, BLAGAJ I MOSTAR (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni odlazak u Mostar i Blagaj. Poseta Blagaju gde se nalazi izvorište Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar pešačka tura sa lokalnim vodičem: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve.Posle razgledanja, slobodno vreme u Mostaru. Povratak u Sarajevo.Noćenje.

4.Dan: SARAJEVO – VISOKO – PIRAMIDE (fakultativno)Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni odlazak do Visokog. Vožnja auto putem ka Visokom (29 km). Dolazak u Visoko oko 09:00 h. Kompleks bosanskih piramida je najveći i najstariji svetski kompleks piramidalnih građevina. Sastoji se od Bosanske piramide Sunca (visinom od preko 270 metara znatno viša od Keopsove piramide), zatim piramide Meseca (visoke 190 metara), piramide Zmaja od 90 metara te uzvišenja Hrama Majke Zemlje i Piramida Ljubavi. Tri najveće piramide (Sunca, Meseca i Zmaja) formiraju pravilan jednakostraničan trougao međusobne udaljenosti vrhova od 2.170 metara. Nakon upoznavanja sa reljefom piramida odlazimo do Tunela Ravne. Sledi ulazak u kompleksnu mrežu prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemni lavirint. U tunelima se susrećemo sa velikim kamenim monolitima koji, svaki za sebe, imaju blagotvornu moć na zdravlje i vitalne organe posetilaca. Posebno važna tačka je kod mega-keramičkog bloka K2 u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona i „šumanove rezonance“ koja omogućava revitalizaciju organizma.. Cirkulacija vazduha u tunelima je izuzetna i postignuta je različitim visinama stropova te je time postignuta prirodna ventilacija tunela. To omogućava da se posetioci osećaju veoma prijatno u tunelima, nema klaustrofobije a organizam se, tokom boravka puni pozitivnom energijom. Koncentracija negativnih jona, koji čiste atmosferu od bakterija i virusa je nekoliko desetina puta viša od prosečne i to objašnjava blagotvoran uticaj tunela na ljudski organizam. Posle obilaska tunela kratko zadržavanje u parku sa velikim brojem meditacijskih tačaka i uz tačke čakri koje pomažu u relaksaciji organizma. Nakon toga sledi odlazak na severnu stranu piramide Sunca i obilazak lokaliteta na kome su otkopani veliki kameni blokovi od kojih je sagrađena piramida.

Nakon obilaska povratak prema Sarajevu. Kratko zadržavanje u centru grada. Polazak iz Sarajeva ka Beogradu oko 16.-17. Vožnja od Loznice preko Šapca ka auto putu. Dolazak u Beograd između 23-24h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu Saray 3*, u centru, 500m od Baščaršije,u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Pešačka tura u Sarajevu sa lokalnim vodičem
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Putno osiguranje
 • Fakultativna poseta Vrelu Bosne sa uključenom ulaznicom-5ur plaćanje na licu mesta vodiču
 • Fakultativna poseta Mostaru i Blagaju, sa uključenom pešačkom turom sa lokalnim vodičem-15eur
 • Fakultativna poseta Visokom i Piramidama  (Belvedere, Tunel Ravne i Piramida Sunca), 25eur sa uključenim ulaznicama

Ocena ponude

4,4/5 (ocene: 47)
DEJAN Sve pohvale za agenciju i vodiče Anu i Božicu.
Wow Sve

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 5223 150
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 890  din, u agenciji plaćate 109 evra!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Deca do 5-12 godina - plaćaju 109eur, umaju sedište u autobusu i ležaj  u hotelu
 • Deca do 5 godina - gratis, imaju sedište u autobusu, dele ležaj sa odraslom osobom
 • Deca do 18 godina moraju imati pasoš za prelazak graničnog prelaza sa Bih (važnost tri meseca od dana ulaska u Bih), odrasli punoletni mogu preći granicu sa ličnom kratom.
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Kontakt telefon:  060/522-3152

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu Saray 3*, u centru, 500m od Baščaršije,u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Pešačka tura u Sarajevu sa lokalnim vodičem
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Putno osiguranje
 • Fakultativna poseta Vrelu Bosne sa uključenom ulaznicom-5ur plaćanje na licu mesta vodiču
 • Fakultativna poseta Mostaru i Blagaju, sa uključenom pešačkom turom sa lokalnim vodičem-15eur
 • Fakultativna poseta Visokom i Piramidama  (Belvedere, Tunel Ravne i Piramida Sunca), 25eur sa uključenim ulaznicama

Slične ponude