8950 din za otvorenu magnetnu rezonancu za decu i odrasle-snimanje zglobova (rame, koleno, ručni zglob, skočni zglob,šaka, stopala, kostiju) + film i cd sa opisom u DC Zemun

11950 DIN
Ponuda je istekla
Vrhunski medicinski stručnjaci
Najsavremenija oprema
Dugogodišnje iskustvo

U cenu je uključeno:

  • otvorena magnetna rezonanca za decu i odrasle-snimanje zglobova (rame,koleno,ručni zglob,skočni zglob,šaka,stopala,kostiju)
  • film i cd sa opisom

Brinući o Vašem zdravlju prethodnih 16 godina i uvažavajući sve Vaše realne potrebe u prevenciji i dijagnostici bolesti, Dijagnostički Centar Zemun je angažovao ekipu vrhunskih medicinskih stručnjaka i nabavio novu medicinsku opremu, čime je omogućio proširenje broja i vrsta dijagnostičkih procedura.

Uz proverenu ekipu radiologa iz oblasti CT, MR i Ultrazvučne dijagnostike i subspecijalista iz oblasti neurologije, urologije i pulmologije, koji koriste najsavremenije dijagnostičke uređaje, spremni smo da na najbolji način omogućimo dobijanje pravovremene i tačne dijagnoze.

Dugogodišnji kvalitetan rad, permanentno ulaganje u kvalitet stručnog tima i korišćenje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća je omogućio da specijalistička ordinacija iz oblasti radiološke dijagnostike preraste u zdravstvenu ustanovu – specijalnu bolnicu za neurologiju. Dakle, spojili smo poslednju reč medicinske tehnike, adekvatan prostor, obučene eksperte i ostvarili uslove evropske medicine.

Magnetna rezonancija

MR uređaji snimaju signale koji potiču iz jezgra vodonika (protona) koje se nalaze u molekulama ljudskog tela koje je postavljeno u snažno, homogeno magnetno polje. Magnetno polje se označava jedinicom tesla (T). Dobijeni signal se snima u matricu nazvanu k-prostor (eng. k-space), analizira kompjuterom i preračunava u snimak koji odgovara malenom volumenu tkiva (engl. voxel). 

Kako se prilikom snimanja koriste jako magnetno polje i radiotalasi, snimanje je neškodljivo za razliku od radioloških metoda pri čemu se koriste rentgenski zraci (x-zraci) jer kod MR ne dolazi do jonizacije tkiva. Ipak deo energije se prenese u tkivo što se naziva SAR (od engl. specific absorption rate) i obeležava energiju koja se preda kao u zagrevanje tkiva. Jedinica je mW/kg.

Kako magnetno polje jako privlači metalne predmete, na svakom uređaju stoje upozorenja. Tako pacijenti koji imaju u sebi legure gvožđa ili "pacemaker" treba da se konsultuju sa osobljem Dijagnostičkog centra Zemun pre kupovine kupona i samog pregleda. Takođe razne naušnice, zubne proteze i slično mogu smetati snimanju ili izazvati neželjene efekte.

OPIS PREGLEDA

Pregled se obavlja u specijalnoj MR sali gde pacijent leži na stolu koji se uvlači u cev MR aparata. Za pregled nije neophodna nikakva prethodna priprema. Pregled je apsolutno BEZBOLAN i ne traje dugo. Neophodno je da se NE POMERATE za vreme pregleda, a rentgen tehničar će Vas obavestiti o završetku pregleda. U toku pregleda se čuje buka ("lupanje") koje potiče od promene gradijenta magnetnog polja i normalna je tehnička karakteristika aparata.  Kod manjeg broja osoba javlja se u toku pregleda svetlucanje u očima, kao i metalni ukus u ustima ali su to prolazni efekti koji prestaju po završetku pregleda.

Takođe Vas obaveštavamo da magnetno polje ima štetan uticaj na sat,mobilni telefon i magnetne kartice, pa ih treba odložiti pre pregleda. 
 
http://www.dc-zemun.com

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 88)
Snežana Za preporuku + lekar ti sve objasni.
Olivera Koristim Vase usluge vec duze vreme i vise nego zadovoljna.Cesto ste mi izlazili u susret kad poste ne uplate na vreme novac na Vas racun. Svi su ljubazni i predusretljivi.Hvala Vam. Dijagnosticki centar pruza odlicne usluge.

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

DC Zemun

Tošin Bunar 6, Beograd
011/31-60-309

Vaučer važi

do 31.7.2019.

Napomene

  • Vaučer obuhvata: Otvorenu magnetnu rezonancu za decu i odrasle-snimanje zglobova (rame,koleno,ručni zglob,skočni zglob,šaka,stopala,kostiju) + film i cd sa opisom!
  • Obavezno zakazivanje termina unapred!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Radno vreme: ponedeljak - petak 08.00 - 19.00 subota 08.00 - 14.00h.
  • Konatkt telefon: 011/31-60-309 
  • Ako ste sprečeni da dođete, blagovremeno obavestite dijagnostički centar i pomerite zakazani termin, inače će Vam se vaučer računati kao iskorišćen!

Slične ponude