8999 din za doček Nove godine u Budimpešti sa dva noćenja i prevozom!

14500 DIN
Ponuda je istekla

Budimpešta je glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobaraćajni centar zemlje i ima preko 1,7 miliona stanovnika. Poznata istorija Budimpešte počinje sa rimskim gradom pod imenom Aquincum, osnovanim oko 89. godine nove ere, na mestu starije keltske naseobine blizu mesta gde je nastala Obuda. Aquincum  je od 106. do kraja 4. veka bio glavni grad provincije, donje Panonije. Na mestu današnje Pešte je bio izgradjen gradContra Aquincum( ili Trans Aquncum). Oblast su oko 900. godine osvojili Mađari, koji su oko jednog veka kasnije osnovali Kraljevinu Mađarsku. Turci su osvojili veći deo Mađarske u 16. veku i prekinuli su rast grada: Peštu su sa juga zauzeli 1526. godine, a Budim 15 godina kasnije. Godine 1690. Velikom  seobom Srba pod vodjstvom patrijarha Arsenija Čarnojevića,povećava se broj budimskih i peštanskih Srba koji su i od ranije živeli na ovim prostorima. Veliki deo Srba se nastanio u budimskom Tabanu. Pešta je od 1723. bila sedište administrativnog aparata kraljevstva, koji je najbrže rastao u18. i 19.veku, i inicirao izraziti rast grada u 19. veku.

Plan putovanja:
                 

1.Dan- Beograd 30.12.2011.

Polazak iz Beograda u  22.00 časa sa parkinga ispred hotela Kontinentala. Noćna vožnja uz kraće pauze za odmor.

 

2.Dan- Budimpešta 31.12.2011.

Dolazak u Budimpeštu u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Pariska robna kuća, Novi Budim-Ribarske kule, crkva Svetog Mateje, Citadela na brdu Gelet, Kraljev dvorac). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Organizovani odlazak i povratak do centra grada. Doček Nove godine fakultativno na trgu, brodu, čardi.... Oko 02.00 h posle ponoći povratak u hotel.

 

3.Dan-  Budimpešta-Sent Andreja- Budimpešta 01.01.2012.

Doručak. Fakultativo:odlazak za Sent Andreju i obilazak u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Fakultativno u večernjim satima vožnja brodom Dunavom uz čašu šampanjca , a potom repriza novogodišnje večere u čardi. Povretak u hotel. Noćenje.

 

4.Dan-  Budimpešta-Beč-Beograd 02.01.2012.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na izlet do Beča. Povratak za Beograd sa pauzama radi odmora.Dolazak u Beograd oko ponoći.

 

U cenu aranžmana su uračunati:

 

● prevoz turističkim autobusom prema programu (dvd, AC)

●dva noćenja sa doručkom(doručak-švedski sto),  u Budimpešti- u hotelu  sa 3* (hotel se nalazi u gradu  povezan sa centrom gradskim prevozom)  hotel Drive INN  http://www.driveinnhotel.com/

● smeštaj u 1/2, 1/3 sobama (svaka soba ima twc, tv, tel)

● usluge lokalnog turističkog vodiča

● usluge tehničkog pratioca tokom putovanja

● agencijske usluge

 

U cenu aranžmana nisu uračunati:

 

● obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje 480,00 din.

● fakultativni programi i individualni troškovi

● doplata za 1/1 sobu-4.000,00 din.

                                              

Pitanja

lidija
30.11.2011. 11:38
Koliko je fakultativni odlazak do Beca?
Kupoman
Lidija, izvini na nešto kasnijem odgovoru, fakultativni odlazak do Beča je od 30 do 35 evra. Za sve preciznije informacije oko toga najbolje je da pozoveš agenciju.

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude