950 din za izlet u banju Ždrelo!

1200 DIN
Ponuda je istekla

BANJA ŽDRELO(Mlavske terme)se nalazi upodnožju dva dominantna homoljska vrhaVukan i Ježevac, na 11-tom kilometru puta Petrovac - Žagubica, na 170 m nadmorske visine. Udaljena je oko 130 km od Beograda. Unjoj se nalazi jedinstveni akva park u Srbiji, koji radi preko cele godine sa mogućnošću dnevnog i noćnog kupanja, u vodi temperature od 30do 40stepeni. Mlavske terme raspolažu sa 6 bazena (2 zatvorena i 4 otvorena bazena) kao i sa jednim bazenom sa slanom vodom.

Voda je zelenkasto, tamnožućkaste boje sa mirisom sumpora. Voda prolazi na devetom metru kroz dva metra uglja, a na 120-om kroz tri metra uglja što je i suština njenog lekovitog svojstva.

Termomineralna voda koja se nalazi u bazenima pomaže u lečenju psorijaze,kožnih bolesti i reumatskih bolova,ekcema, zaceljuje rane,a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa.Zahvaljujući svojoj temperaturi i hemijskom sastavu ova voda se može uspešno koristiti i u terapijske svrhe kao dopunsko sredstvo pri lečenju:

-zapaljenskog reumatizma (reumatoidni artritis, Behtrevljeva bol),

- ekstraartikularnog reumatizma (fibrioziti, mioziti, panikuliti, tendiniti)

- posledica trauma i stanja posle preloma kostiju i hirurških intervencija na koštanom sistemu.

MANASTIR GORNjAK

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili otkaza putovanja najkasnije 5dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Za realizaciju putovanjapotreban je minimum od 50 putnika. Za realizaciju izletapotreban je minimum od 20 putnika.U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija zadržava pravo spajanja sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta.

Organizator izleta je Turistička agencija Angelos Travel agent Online. Prema Zakonu o turizmu, član 79, za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Nekada Ždrelo Braničevsko, a današnji manastir Gornjak, nalazi se u Gornjačkoj klisuri reke Mlave. Sagradio ga je prema predanju, čvrstom verovanju naroda i nekim dokazima Sveti Knez Lazar u 14. veku. Od  srednjovekovnih građevina sačuvane su glavna manastirska crkva, posvećena Vavedenju i kapela u pećini, posvećena Svetom Nikoli. Po osnovnoj arhitektonskoj zamisli, gornjačka crkva pripada moravskoj školi.Crkva ima tri polukružne apside, s tim što je istočna veća i odvojena od nanosa stubovima na kojima leži kupola. Zbog čestih paljenja i rušenja njen prvobitni izgled je sasvim izmenjen.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda autobusom oko  07:30 h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put). Dnevna vožnja autoputem do Požarevca, preko Petrovca na Mlavi do banje Ždrelo. Fakultativni odlazak do manastira Gornjak. Povratak do termoimineralnih bazena i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz banje za Beograd je oko 18:00 h. 

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznica za bazen 400dini wellness centra 500 din
  • Fakultativni izlet do Manastira Gornjak 100din

Ocena ponude

5/5 (ocene: 1)
Slobodanka brzina realizacije i ispostovan dogovor o kupovini

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

ANGELOS TRAVEL AGENT ONLINE

KNEZA MIHAILA 21A, TC MILLENNIUM LOKAL BROJ 129, Beograd
069/111-55-88

Napomene

  • Vaučer obuhvata: Izlet u banju Ždrelo!
  • Pre uplate proveriti broj preostalih slobodnih mesta!
  • Telefon agencije:069/1115588

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznica za bazen 400dini wellness centra 500 din
  • Fakultativni izlet do Manastira Gornjak 100din

 

 




 

Slične ponude