990 din za vaučer za popust na putovanje u Prag (4 noćenja + prevoz) uz obilazak Bratislave i Brna od 145€ - Calypso tours!

22800 DIN
Ponuda je istekla

Termin putovanja:

16.04.2024. - 21.04.2024. (165€)

Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO – a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja: GARANTOVANI POLASCI!

1.dan: BEOGRAD, NOVI SAD, SUBOTICA
Polazak iz Beograda oko 22.00h (tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska : Novi Beograd pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće – bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park, iz Novog Sada oko 23.00h(tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska – stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu, ispred bivše AS ATP Vojvodina), iz Subotice oko 00:30 (tačno mesto polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica...

2.dan: BRATISLAVA – PRAG
Dolazak u Bratislavu, glavni grad Republike Slovačke u jutarnjim satima. Po dolasku sledi razgledanje starog grada, koji se razvio na istočnoj obali Dunava i čuva najlepše trgove i najznačajnije gradjevine i spomenike ovog grada. Obilazak počinjemo na Trgu Ljudevita Štura, koji je reformisao slovački književni jezik. Dalje sledi šetnja pokraj barokne palate Reduta do Slovačkog narodnog pozorišta i Trga Pavola Hvjezdoslava, poznatog slovačkog pesnika. U srcu starog grada videćemo fontanu iz XVI veka, Gradsku većnicu i palate različitih stilova. Obilazak završavamo ispred Katedrale Sv. Martina, najlepše gotičke gradjevine u Bratislavi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora mogućnost odlaska gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe, radi upoznavanja sa tehničkim informacijama. Povratak u hotel individulano gradskim prevozom. Noćenje.

3.dan: PRAG – HRADČANI – KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka, sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča... Obilazak Praškog dvorca –Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica... Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.

4.dan: PRAG – DREZDEN (FAKULTATIVNO) - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada... Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan: PRAG – KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje - Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu... Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6.dan: PRAG – GRATIS IZLET U BRNO – NOVI SAD, BEOGRAD
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Brnu (planirano vreme polaska oko 7h). Po dolasku obilazak grada: neogotička katedrala Sv. Petra i Pavla, Kapucinski manastir, Zelni trg sa fontanom Parnas, palata Reduta, Stara gradska većnica, koja čuva Brnjensku aždaju i zanimljivu legendu. Šetnja do Trga slobode na kome se nalazi čuveni Brnjenski sat. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje I polazak za Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora. Vožnja preko Slovačke, Madjarske sa usputnim pauzama za odmor I prelazak državnih granica. Dolazak u Suboticu u kasnim večernjim satima, Novi Sad / Beograd oko ponoći. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz turističkim mini – busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om)
  • razgledanje Bratislave u pratnji vodiča –pratioca
  • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnoG vodiča
  • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje: deca (od 6 mes – 18.god.) – 604 rsd; odrasli (od 18 – 70.god.) – 864 rsd; stariji od 70 – 1815 rsd;
  • fakultativni izleti (za sve rezervacije od 20.02.2023. vaze nove cene izleta): Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru)– 25€, Drezden – 35€, Karlove Vary – 30€
  • Individualne troskove putnika
  • gradsku turisticku taksu - 2.25€ po osobi po noći

POPUSTI I DOPLATE

  • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – 90€
  • dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
  • cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit

Ocena ponude

5/5 (ocene: 3)
Darija Odlicna organizacija celokupnog putovanja. Od ljubaznosti zaposlenih u agenciji u Beogradu, preko vodje puta Borisa koji je jako zanimljivo opisivao gradove koje smo posecivali (definitivno sam zapamtila ponesto o arhitekturi :)), a takodje i davao veoma prakticne savete snalazenja u istim, do lokalnog vodica Hane koja je svojom harizmaticnom licnoscu upotpunila obilazak Praga. Vozaci su bili sjajni. Toplo preporucujem i putovanje u Prag i ovu agenciju.
Branka Upravo smo se vratili sa putovanja u Prag. Sve pohvale agenciji Calypso tours za organizaciju putovanja, počev od pripreme i komunikacije sa zaposlenima u agenciji (veliko hvala na strpljenju Gordani Bojić Mirosavljević), samog putovanja sa usputnim obilascima Bratislave i Brna, te boravka u Pragu. Odseli smo u hotelu Abito koji je donekle udaljen od centra Praga, što ne predstavlja nikakvu smetnju, s obzirom na fantastičan gradski prevoz u Pragu. Hotel je sa tri zvezdice, vrlo pristojan, čist i sa odličnom internet konekcijom u sobama. Odmah pored hotela je Burger King, u kom gosti hotela imaju vaučerski popust od 10%. Agencijski vodič Boris je nepresušni izvor podataka iz oblasti istorije, umetnosti i arhitekture, a korisnim informacijama o snalaženju u gradu i prevozu bezgranično nam je olakšao samostalni obilazak grada. Sve preporuke kako za agenciju, tako i za samo putovanje u predivan Prag. Branka

Pitanja

Branka
15.5.2023. 11:05
Upravo smo se vratili sa putovanja u Prag. Sve pohvale agenciji Calypso tours za organizaciju putovanja, počev od pripreme i komunikacije sa zaposlenima u agenciji (veliko hvala na strpljenju Gordani Bojić Mirosavljević), samog putovanja sa usputnim obilascima Bratislave i Brna, te boravka u Pragu. Odseli smo u hotelu Abito koji je donekle udaljen od centra Praga, što ne predstavlja nikakvu smetnju, s obzirom na fantastičan gradski prevoz u Pragu. Hotel je sa tri zvezdice, vrlo pristojan, čist i sa odličnom internet konekcijom u sobama. Odmah pored hotela je Burger King, u kom gosti hotela imaju vaučerski popust od 10%. Agencijski vodič Boris je nepresušni izvor podataka iz oblasti istorije, umetnosti i arhitekture, a korisnim informacijama o snalaženju u gradu i prevozu bezgranično nam je olakšao samostalni obilazak grada. Sve preporuke kako za agenciju, tako i za samo putovanje u predivan Prag. Branka

Gde iskoristiti vaučer?

CALYPSO TOURS INTERNATIONAL D.O.O.

Kralja Milana 4, Beograd
063/1177-810 , 011/2688-057

Napomene

  • Vaučer plaćate 990 din, u agenciji plaćate doplatu u zavisnosti od odabranog termina!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Obavezno je kontaktirati agenciju pre kupovine vaučera kako biste se raspitali o preostalim slobodnim mestima!
  • Kontakt telefon: 063/1177-810 i 011/2688-057

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz turističkim mini – busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om)
  • razgledanje Bratislave u pratnji vodiča –pratioca
  • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnoG vodiča
  • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje: deca (od 6 mes – 18.god.) – 604 rsd; odrasli (od 18 – 70.god.) – 864 rsd; stariji od 70 – 1815 rsd;
  • fakultativni izleti (za sve rezervacije od 20.02.2023. vaze nove cene izleta): Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru)– 25€, Drezden – 35€, Karlove Vary – 30€
  • Individualne troskove putnika
  • gradsku turisticku taksu - 2.25€ po osobi po noći

POPUSTI I DOPLATE

  • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – 90€
  • dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
  • cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit

Slične ponude