990 din za vaučer za popust na putovanje u Transilvaniju (2 noćenja + prevoz) za 129€ - Flamingo travel club

Termini putovanja:

30.04.2024. - 03.05.2024. (139€)
23.05.2024. - 26.05.2024.
20.06.2024. - 23.06.2024.
25.07.2024. - 28.07.2024.
22.08.2024. - 25.08.2024.
26.09.2024. - 29.09.2024.
24.10.2024. - 27.10.2024.

Prvi dan: Beograd

Polazak iz Beograda u 22h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.Noćna vožnja. Nastavak putovanja ka Rumuniji sa kratkim zadržavanjima radi obavljanja graničnih formalnosti i radi odmora.

Drugi dan: Sigišoara – Zamak Bran – Brašov

Dolazak u Sigišoaru u prepodnevnim časovima. Poseta živopisnom srednjovekovnom saksonskom utvrđenju Sigišoara u kojem je 1431. godine rođen vlaški vladar Vlad Cepeš poznat kao Drakula. Obilazak citadele i starog gradskog jezgra Sigišoare sa vodičem: Kula sa satom, rodna kuća Vlada Cepeša, Manastirska crkva, Gradska kuća, crkva Sv. Josifa, Trg Cetatii, Natkrivene stepenice, Crkva na brdu i čuvene gradske kule: Kovačka, Limarska, Obućarska, Krojačka, Krznarska, Mesarska i Užarska kula.

Nakon obilaska grada sledi slobodno vreme u Sigišoari za individualne aktivnosti.

Nastavak putovanja do zamka Bran iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Poseta zamku (plaćanje ulaznice – fakultativno). Zamak Grofa Drakule u Transilvaniji, glavna je turistička atrakcija Rumunije, koju godišnje poseti na milione turista. Nekada, u srednjem veku vlasništvo Drakulinog dede, a tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para. Bran je predivan i unutra i spolja, danas je u njemu muzej u kome su izloženi predmeti koji su pripadali rumunskoj kraljici Mariji. Po obilasku zamka nastavljamo vožnju ka Brašovu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Treći dan: Brašov – Dvorac Peleš i manastir Sinaja

Doručak. Fakultativni izlet do mesta Sinaja. Šetnja kroz dvorski kompleks i park i poseta dvorcu Peleš. Dvorac Peleš jedan je od najlepših dvoraca Evrope. Ovo je nekada bila letnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Poseta manastiru Sinaja iz XVII veka i obilazak njegove dve crkve, stare i nove.

Nakon izleta sledi povratak u Brašov. Brašov je jedan od najlepših gradova Rumunije i centar jugoistočne Transilvanije. Po dolasku, pešačko razgledanje starog jezgra grada: Katarinina kapija, Šej kapija, Ulica kanapa, Crna crkva iz XV veka, Trg Piata Sfatului, stara gradska kuća… Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

Četvrti dan: Sibiu – Alba Julia

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja. U prepodnevnim satima dolazak u čuveni srednjovekovni saksonski grad Sibiu, ili Sibinj, rodno mesto Sibinjanin Janka. Ovaj grad je pravi biser saksonske arhitekture, sa prepoznatljivim kućama sa neobičnim krovovima, zbog kojih se kaže da u ovom gradu „kuće imaju oči“. Pešačko razgledanje starog jezgra grada sa vodičem: Veliki trg, Palata Brukental, Gradska kuća, Rimokatolička crkva, Fontana, Mali trg, Toranj većnice, Most laži, Trg Huet, Stepenišna kula, Kalfski dom, Evangelistička crkva… Nakon obilaska grada sledi slobodno vreme.

Nastavak puta do prekrasnog gradića Alba Julia, koji leži na reci Mureš, u kome se nalazi jedna od najvećih tvrđava Evrope iz 18.veka, u obliku zvezde. Alba Julija je izgrađena na mestu gde je nekada bio rimski grad Apulum. Takođe, u istorijskom smislu je vrlo interesantna i našim ljudima, jer su se krajem 16. veka u ovom gradu naselili mnogi Srbi iz Banata, zbog čega je u našem narodu Alba Julija poznata i kao Erdeljski Beograd. Obilazak istorijskog jezgra sa vodičem. Najvažnije atrakcije na tvrđavi: Crkva ujedinjenja, katedrala Sv. Mihajla kao i Muzej ujedinjenja gde su 1918. godine ujedinjeni Kneževina Transilvanija i Kraljevina Rumunija. Inače, u katedrali Sv. Mihajla se nalazi i grob Janoša Hunadija, koji je u našem narodu poznat pod imenom Sibinjanin Janko. Nakon obilaska grada sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju u popodnevnim satima. Dolazak u Srbiju oko 1h posle ponoći.

CENA  OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase od 16 do 87 mesta, na navedenoj relaciji
  • smeštaj u hotelu 3* u okolini Brašova na bazi 1ND( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj kategorizaciji
  • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja
  • Obilasci po programu sa vodičem
  • Troškove organizacije putovanja.

CENA  NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Ulaznice za objekte predviđene programom ( zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš): 45 eur

Program je rađen na bazi od minimum 25 putnika.U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkazivanje putovanja je 3 dana pre početka putovanja.Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom trežištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Vaučer važi

do 24.10.2024.

Napomene

  • Vaučer plaćate 990din, u agenciji plaćate 129€!
  • Doplata za 1.maj je 139€!
  • Pre uplate proveriti broj preostalih slobodnih mesta!
  • Telefon agencije: 060 522 3152,  061 522 3150, 011 749 1713

CENA  OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase od 16 do 87 mesta, na navedenoj relaciji
  • smeštaj u hotelu 3* u okolini Brašova na bazi 1ND( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj kategorizaciji
  • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja
  • Obilasci po programu sa vodičem
  • Troškove organizacije putovanja.

CENA  NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Ulaznice za objekte predviđene programom ( zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš): 45 eur

Slične ponude