999 din za jednodnevni izlet u Temišvar! Datum polaska 15.05.2016.!

1200 DIN
Ponuda je istekla

TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem.Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnikaTemišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji.Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije.Temišvar je i najveći kulturno-istorijski centarSrba u Rumuniji.Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju.U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i SavezaSrba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

PROGRAM RUTOVANJA:

Polazak u 7h iz NovogSada (kod Lokomotive). Vožnja sa kraćim usputnim pauzama i zadržavanjem na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti.

Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) , Srpska saborna crkva (sagrađena 1748. godine). Poseta Srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada
Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak jednog od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope – ” IULIUS MALL”.

Polazakoko 18h ka Srbiji.

Dolazak u kasnim večernjim časovima. 

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Autobuski prevoz na relaciji prema programu
  • Obilaske prema programu
  • Usluge pratioca grupe za vreme izleta
  • Organizaciju putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove putnika
  • Putno osiguranje

Pitanja

Aleksandra
10.5.2016. 11:13
Da li ce biti u toku leta isto putovanje iz Novog Sada ...hvala :-)
Kupoman
Aleksandra, pratite naš sajt, najverovatnije ćemo ponavaljati ovu ponudu i u toku leta, ali za sad imamo samo ovaj termin. :)

Gde iskoristiti vaučer?

Putokaz 021

Vojvode Bojovića 10, Novi Sad
021 3013457, 060 4771447

Vaučer važi

do 15.5.2016.

Napomene

ARANŽMAN SADRŽI:

  • Autobuski prevoz na relaciji prema programu
  • Obilaske prema programu
  • Usluge pratioca grupe za vreme izleta
  • Organizaciju putovanja

ARANŽMAN NE SADRŽI:

  • Individualne troškove putnika
  • Putno osiguranje

Slične ponude