400 din za vaučer za popust na izlet KRSTARENJE DUNAVOM I RUČAK NA BRODU, VIMINACIJUM, SREBRNO JEZERO I GOLUBAČKA TRVĐAVA za 3990 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Zaplovite sa nama Dunavom, krstarite najlepšim predelima Srbije uz ručak na brodu. Posetite srednjevekovnu tvrđavu koju je obnovio Despot Stefan Lazarević, sin i naslednik kneza Lazara. Golubačka tvrđava je u našem narodu oduvek imala veliku ulogu, naročito jer je bila poprište borbe između nekadašnje srpske države, Turaka i Mađara koji smatraju da su njihovi neimari izgradili ovo utvrđenje. Za tvrđavu je, po običaju, vezana legenda o nesrećnoj ljubavi i stradanju koja je imala zadatak da pokrene narod na revoluciju krajem 18.veka. Danas ovo zdanje predstavlja jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija u Srbiji, mesto puno istorije, mitova i tragova srednjevekovne srpske države.  Otkrijte kako je izgledao antički Viminacijum – rimski grad i legijski logor. Viminacijum je izuzetno arheološko nalazište u Srbiji. nalazi se u blizini grada Kostolca. Ovo mesto vraća slavu rimskog nasleđa u Srbiji. Viminacijum je bio glavni grad rimske provincije Gornja Mezija / Moesia Superior. Bio je to vojni logor, sa stacioniranom rimskom VII legijom u periodu od I do IV veka nove ere. Bio je prelazni deo između Zapada i Istoka. U bogatoj zbirci iskopina, posebno mesto zauzima otkriće antičkih grobnica oslikanih freskama. Naučnici su otkrili više od 13.500 grobova na ovom lokalitetu. Takođe, sve fresko-oslikane grobnice Viminacijuma pripadaju kasno-antičkom periodu. U stvari, izuzeci su dve grobnice iz druge polovine III veka. Smešteni su na nivou nekropole kasnog globusa, sami ili u prostoru unutar i izvan spomen-zgrada. Uživajte na obali Srebrnog jezera, najpopularnijeg jezera Srbije. Krstarite sa nama i putujte kroz vreme kroz znamenitosti i lepote Srbije!

PROGRAM PUTOVANJA:

Beograd - Viminacijum - Srebrno jezero - krstarenje Dunavom i ručak na brodu- Golubačka tvrđava-krstarenje Dunavom-Srebrno jezero-Beograd

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja sa usputnom pauzom u pravcu Starog Kostolca.  Obilazak Viminacijuma, jednog od najznačajnijih rimskih gradova i vojnih logorа u periodu od I do VI veka. Za vreme vladavine cara Hаdrijаna (117.–138.) Viminacijum postaje centar rimske provincije Gornje Mezije, koja je teritorijalno obuhvatala današnju Srbiju. Grad je više putа birаn zа mesto koncentrаcije vojske i polаznu tаčku u mnogobrojnim rаtovimа, a u jednom periodu dobija status kolonije rimskih građana  sa pravom kovanja sopstvenog novca na kome su bili izrađeni likovi žena rimskih careva. Danas je to izuzetno vredno arheološko nalazište, a priča o nekadašnjem sjaju i propasti rimskog grada, skrenula je pažnju ne samo nacionalne već i svetske javnosti. Dosadašnja otkrića potvrdila su da je Viminacijum bio vodeća rimska metropola na ovom delu dunavskog limesa (veličina tog antičkog grada može se uporediti s veličinom današnjeg Njujorka!). Posetićemo i lokalitet na kom je pronađen skelet mamuta – Vika - starog  pet miliona godina!

Nastavak putovanja ka Srebrnom jezeru, koje se zbog svoje izuzetne lepote i veličine često naziva i srpsko more. Zahvaljujući Dunavu imamo čuveno i najpopularnije jezero u našoj zemlji. Srebrno jezero zapravo je nekadašnji rukavac Dunava čije su obe strane, danas zatvorene velikim branama. Svojim posetiocima pruža mnoštvo mogućnosti za uživanje u zabavno, sportskim i turističkim sadržajima i svake sezone ugosti preko 7000 posetilaca.

Na pristaništu Srebrnog jezera ukrcavanje na brod i krstarenje Dunavom u trajanju od 3.5 h. Plovidba do Golubačke tvrđave (panorama tvrđave sa vode) uz ručak na brodu / švedski sto. 

Pauza u toku krstarenja ili fakultativno:individualna poseta Golubačkoj trvđavi  Golubačka tvrđava podignuta je na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na mestu gde je Dunav najširi u svom toku prelazi u tesnac Karpatskih planina. Tvrđava je predstavljala važno srednjovekovno vojno pogranično utvrđenje, planski građeno zbog vojno-strategijskog značaja mesta. Odavde se lako mogao kontrolisati sav kopneni i vodeni put koji je povezivao istok i zapad, a strme i nepristupačne Ridanske litice, na kojima je izgrađena Tvrđava, i sama reka, bili su joj prirodna zaštita. Zbog ovakvog položaja, tokom XIV i XV veka, pogranične sile, Ugarska i Srbija, a potom i Otomanska imperija, borile su se da osvoje Golubačku tvrđavu jer su time sticali kontrolu i moć nad državnom granicom. Golubačka tvrđava pripala je Despotovini između 1402. i 1410. godine. Despot Stefan Lazarević, sin i naslednik kneza Lazara ju je obnovio i proširio, sagradivši čitavo spoljašnje utvrđenje, a u priobalnom prostoru palatu. Golubačka tvrđava, kao kulturno dobro od izuzetnog značaja,  pripada i Rezervatu prirode Tvrđava Golubački grad, prostoru koji predstavlja ulaz u Đerdapsku klisuru i ujedno ulazni punkt u Nacionalni park Đerdap. Pauza i odmor u kafeteriji Golubačke tvrđave. Nakon obilaska Golubačke tvrđave nastavak putovanja brodom do Srebrnog jezera.

Slodno vreme na Srebrnom jezeru do povratka za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • krstarenje brodom na navedenoj relaciji
  • ručak na brodu – švedski sto
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • ulaznica za Viminacijum uz vodiča na lokalitetu – 600 rsd
  • individualna ulaznica za Golubačku tvrđavu – I zona 600 rsd

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator  putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate .

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 400 din, u agenciji plaćate 3990 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Rezervacije i informacije na: 011/32-33-652, 011/ 30-37-652, 060 / 32-33-652,  office@aquatravel.rs, rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • krstarenje brodom na navedenoj relaciji
  • ručak na brodu – švedski sto
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

 

 

 

 

 

 

 

Slične ponude